Alvorens drinkwater bij onze klanten uit de kraan komt, legt het een hele weg af doorheen ons netwerk aan buizen en installaties. Voor de diensten die instaan voor het onderhoud van onze leidingen en installaties, zijn we momenteel op zoek naar gedreven adjunct-werkleiders.

Heb jij een passie voor drinkwater en techniek? Heb je een eerste ervaring met het leiden, motiveren en ondersteunen van een team? Dan ben jij misschien wel de kandidaat waar wij naar op zoek zijn! Lees verder om te ontdekken of deze functie écht iets voor jou is.


P&T staat voor productie en transport van ons drinkwater vanaf de productiesites en de aankooppunten tot de ingang van de distributienetten. Vanaf dat punt wordt het water overgedragen aan de goede zorgen van de collega’s van Exploitatie drinkwater.

Deze drinkwaterinfrastructuur bevat onder meer hogedrukleidingen, pompstations, watertorens, reservoirs en meterkamers. De ploegen verantwoordelijk voor netexploitatie bij P&T zorgen voor preventief onderhoud en herstellingen op de transportleidingen en tal van andere hydraulische componenten. Daarnaast voeren ze kwaliteitscontroles (staalnames) uit op het transportnet.

Raadpleeg de gedetailleerde functieomschrijving voor adjunct-werkleider binnen deze dienst hier.

De medewerkers bij netsturing onderhouden de elektro-mechanische onderdelen van de verschillende installaties. Denk hierbij aan de motoren, meettoestellen, beveiligingen, ventilatoren, airco’s … van o.a. pompstations en productiecentra. Tevens bewaken zij de correcte instelling en werking van het transportnet.

Raadpleeg de gedetailleerde functieomschrijving voor adjunct-werkleider binnen deze dienst hier.

De ploegen uit deze dienst staan in voor preventief onderhoud en interventies op het distributienet. Zij werken hoofdzakelijk aan de distributieleidingen die in de straten van onze vennoten (steden en gemeenten) liggen, dus op het openbaar domein. Daarnaast werken zij ook (in opdracht van Klantenwerken) in huis bij onze klanten voor onder meer aansluitingen en vervangingen van bijvoorbeeld de watermeter. Ook lekopsporing en –herstel behoort tot het werkgebied van deze dienst. Net zoals de collega’s van P&T | Netexploitatie voeren ze kwaliteitscontroles uit, dit zowel op het distributienet als bij de klanten thuis.

Raadpleeg de gedetailleerde functieomschrijving voor adjunct-werkleider binnen deze dienst hier.

De uitdaging

Als adjunct-werkleider voor deze diensten sta je in voor de dagelijkse technische werkvoorbereiding van de uit te voeren opdrachten. Daarnaast stuur je een ploeg aan en hou je toezicht op de werkzaamheden. De voorbereiding, aanmaak en opvolging van orders, alsook administratieve opvolging en (technische) controle van de tijdsregistratie, de prestaties, enz. van de lopende opdrachten behoren ook tot het takenpakket. Daarnaast voer je ook kwaliteitscontroles uit op het terrein. Als leidinggevende help je tevens mee om de efficiëntie van de operationele entiteit te optimaliseren.

Kom je terecht in één van de diensten bij Productie & Transport, dan komt daar ook nog het plannen van de ploegen bij. Binnen exploitatie werk je hiervoor samen met de planners.

Jouw profiel

Je bezit een diploma Hoger secundair onderwijs aangevuld met:

  • 4 jaar ervaring binnen het vakgebied relevant voor de dienst
  • 2 jaar ervaring in leiding geven

of

Je bezit een Bachelor diploma aangevuld met:

  • 2 jaar ervaring binnen het vakgebied relevant voor de dienst
  • 2 jaar ervaring in leiding geven

Ons aanbod

Boeiende en gevarieerde functie in publieke dienstverlening

Job met verantwoordelijkheid en een cruciaal aandeel in de waterlevering in jouw regio

Overname relevante ervaring uit privé en overheid

Duurzame werkgever

Stabiel bedrijf met mooie balans werk-privé

Duidelijke en correcte arbeidsvoorwaarden

Vorming, begeleiding en bijscholing

Plaats van tewerkstelling: Gent, Brugge, Ronse of Asse

Verloop van de procedure

Voor deze statutaire aanwervingsexamens werken wij samen met een externe partner die de procedure behartigt. 

Het eerste (schriftelijke) deel zal plaats vinden in oktober 2020, telkens om 17u30:

- 27/10/2020: Adjunct-werkleider Exploitatie drinkwaterdistributie
- 28/10/2020: Adjunct-werkleider P&T | Netexploitatie
- 29/10/2020: Adjunct-werkleider P&T | Netsturing

Het tweede (mondelinge) deel zal plaats vinden in de week van 16 november 2020 overdag.

Het resultaat van deze procedure is de aanleg van een wervingsreserve met kans op vaste benoeming.